Perustamme uuden voimistelun taitoryhmän 2012-2015 syntyneille tytöille. Taitoryhmät ovat harraste- ja kilparyhmien välissä ja sieltä on mahdollisuus edetä telinevoimistelun tai TeamGymin kilparyhmiin. 

Ryhmä sopii myös niille, jotka haluavat harjoitella tavoitteellisemmin, mutta eivät kilpailla. Ryhmässä kiinnitetään huomiota puhtaaseen voimistelutekniikkaan, harjoitellaan voimistelun perusliikkeitä sekä voimaa ja liikkuvuutta. 

Ryhmän harjoitukset alkavat viikolla 12, harjoitukset ovat tiistaisin kello 18-19:30 ja perjantaisin kello 17-18:30. Taitoryhmä harjoittelee viikot 12-23 ja ryhmän hinta tältä ajalta on 155€.

Ryhmään järjestetään testitilaisuus perjantaina 19.3.2021 kello 17-18:30 Santasportilla. Kulku testeihin Urheiluopiston päädystä, tarkemmat kulkuohjeet löytyvät täältä: https://www.taipumattomat.fi/gymstart-8-1-kello-17-18/  HUOM! Pukuhuoneita ei ole käytössä, joten liikuntavaatteet tulee pukea valmiiksi ulkovaatteiden alle. ILMOITTAUTUMINEN testitilaisuuteen sähköpostilla osoitteeseen toimisto.taipumattomat@gmail.com. Mainitse viestissä testiosallistujan nimi ja ikä sekä huoltajan yhteystiedot (nimi, puhelin ja sähköposti).

Taitoryhmään ei vaadita aiempaa voimistelutaustaa, valinnat tehdään testien sekä valmentajien näkemysten perusteella. Ilmoitamme valinnat testitilaisuuteen osallistujille viikon 11 aikana. Osallistuminen ryhmään pitää varmistaa viikon 13 aikana, sitä ennen ryhmässä voi käydä kahdesti kokeilemassa. Ehdotamme kaikille osallistujille sopivaa ryhmää harrasteryhmistämme, jos paikka taitoryhmään ei vielä aukea.

Testitilaisuuden testejä voi harjoitella etukäteen, alla testattavat liikkeet. Tervetuloa rohkeasti mukaan! 🙂

Taitoryhmän testit

 1. Tasapaino: maapuomilla takaperin kävely (10cm leveä, n. 15cm korkea)
 • tulos: 3 yrityksen yhteenlasketut askeleet ilman maakosketusta
 1. Sivuttaishyppely: sivuttain kepin yli hypyt mahdollisimman monta kertaa 15 sekunnin aikana.
 • tulos: kahden yrityksen yhteistulos
 1. Eteentaivutus: palikan päältä seisten eteentaivutus kepillä. Keppi hartian leveydellä ja kurotus mahdollisimman alas.
 • tulos: kepin etäisyys palikan yläreunasta
 1. Olkapään liikkuvuus: selältään kepillä: selinmakuulta olkapään ojennus. Hartian alla 5 cm koroke ja kepistä hartianlevyinen ote. Kepin vienti mahdollisimman lähelle maata niin, että selkä pysyy maassa.
 • tulos: kepin etäisyys maasta
 1. Kieppi: Myötäote noin hartian korkeudella olevasta tangosta. Tavoitteena tehdä liike mahdollisimman suorin jaloin ja päättää liike oikonojaan tangon päälle. Kieppi toistetaan niin monta kertaa kuin jaksaa.
 • tulos: kieppien määrä
 1. Tuplakuperkeikka eteen ja taakse: Alamäkeen kaksi peräkkäistä kuperkeikkaa eteen ja taakse. Leuka rinnassa ja selkä pyöreänä pienessä kesäasennossa. Liike alkaa ja päättyy hallittuun asentoon seisaallaan
 • tulos: 1-5 pistettä / suunta. Testaaja arvio asentoa, tekniikkaa ja liikkeen sujuvuutta.
 1. Kärrynpyörä molemmin puolin:

Tavoitteena siisti ja hallittu liike joka kulkee mahdollisimman läheltä pystylinjaa. Lähtöasennossa vartalo ja katse menosuuntaan ja loppuasennossa selkä menosuuntaan

 • tulos: 1-5 pistettä / puoli. Testaaja arvio asentoa, tekniikkaa ja liikkeen sujuvuutta.