ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen kauden 2023-2024 voimistelun ryhmiin alkaa 3.7.2023 kello 8:00

Harrasteryhmien kuvaukset löydät tämän tiedotteen lopusta.

KAUSI 2023-2024

Voimistelukausi alkaa syksyllä ja päättyy keväällä ja ilmoittautuminen kattaa automaattisesti molemmat kaudet. Ryhmämme eivät harjoittele loma-aikoina tai pyhäpäivinä, ellei oman ryhmän valmentaja ole toisin infonnut. Kauteen sisältyvien loma-aikojen (syysloma, joululoma, hiihtoloma) myötä tulevat harjoitusvapaat on huomioitu kausimaksuissa.  

Syyskausi 2023

○ Harrasteryhmät (NTV, MTV, TG) 14.8.2023 – 17.12.2023, 17 harjoitusviikkoa
■ Syysloma vko 42 16.-22.10. vapaata harjoituksista

■ Joulujuhla & -leiri -viikonloppu 16.-17.12.

○ Kilparyhmät (NTV, MTV, TG) sekä aikuisten ryhmät 17./31.7.2023 – 22.12.2023, 20-22 harjoitusviikkoa
■ Syysloma vko 42 16.-22.10.  vapaata harjoituksista 

■ Joulujuhla & -leiri -viikonloppu 16.-17.12.

○ Huippuryhmät (NTV) 10.7.2023 – 29.12.2023, 25 harjoitusviikkoa
■ Syysloma vko 42 16.-22.10.  Harjoitukset valmentajan ilmoituksen mukaan  

■ Joulujuhla & -leiri -viikonloppu 16.-17.12.

Kevätkausi 2024

○ Harrasteryhmät (NTV, MTV, TG) 8.1.2024 -26.5.2024, 18 harjoitusviikkoa.
■ Hiihtoloma vko 10 4.-10.3.2024 vapaata harjoituksista
■ Pääsiäisloma 29.3.-1.4.2024, vapaata harjoituksista
■ Kevätjuhla & -leiri viikonloppu 

○ Kilparyhmät (NTV, MTV, TG) sekä aikuisten ryhmät 8.1.2024 – 20.6.2024, 23 harjoitusviikkoa
■ Hiihtoloma vko 10 4.-10.3.2024 vapaata harjoituksista
■ Pääsiäisloma 29.3.-1.4.2024, vapaata harjoituksista
■ Kevätjuhla & -leiri viikonloppu 

○ Huippuryhmät (NTV) 2.1.2024 – 20.6.2024, 25 harjoitusviikkoa
■ Hiihtoloma vko 10 4.-10.3.2024 harjoitukset valmentajan ilmoituksen mukaan
■ Pääsiäisloma 29.3.-1.4.2024, harjoitukset valmentajan ilmoituksen mukaan
■ Kevätjuhla & -leiri viikonloppu 

HARJOITUKSIIN KULKEMINEN

Kulku harjoituksiin urheiluhalliin tapahtuu sähköportin kautta. Sähköportille kuljetaan Ounashallin puoleiselta urheiluhallin ulko-ovelta. Sähköportti sijaitsee urheiluhallin vastakkaisessa päädyssä voimistelualueeseen nähden. Ulkovaatteet yms jätetään pukuhuoneisiin ja valmentaja tulee hakemaan ryhmänsä portilta harjoitusten alkaessa ja palauttaa ryhmän samaan paikkaan harjoitusten loppuessa.

Mikäli voimistelija myöhästyy, portin vierestä pääsee hissillä toiseen kerrokseen, jonka parven kautta voi tulla harjoituksiin. Samaa reittiä myös vanhemmat voivat kulkea parvelle seuraamaan harjoituksia.

LASKUTUS

Kausi on jaettu neljään eri laskutuskauteen:
syyskausi 1
– Sisältää viikot 33-42(huippu-/kilparyhmät 28/29/31-42), eli harjoitukset kauden aloituksesta syyslomaan
syyskausi 2
– Sisältää viikot 43-50 (huippu- & kilparyhmät 43-51/52), eli harjoitukset syyslomasta joululomaan
kevätkausi 1
– Sisältää viikot 2-10, eli harjoitukset joululomasta hiihtolomaan
kevätkausi 2
– Sisältää viikot 11-21 (huippu- & kilparyhmät 11-25), eli harjoitukset hiihtolomasta kesälomaan

Harrasteryhmillä kausi syksy 2023 – kevät 2024 sisältää 36 harjoitusviikkoa ja huippu- & kilparyhmillä 43-50 viikkoa. Harjoitusmäärät voivat vaihdella eri laskutuskausilla johtuen tapahtumista, vuoromuutoksista sekä pyhäpäivistä. 

Alkavaa laskutuskautta koskeva lasku tulee olla maksettuna ennen laskutuskauden alkua, poikkeuksena ensimmäisen laskutuskauden lasku, jonka eräpäivä on kaksi viikkoa kauden aloituksen jälkeen. Laskut lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä ja ne myös tallentuvat Hoikaan (jäsenrekisteri: go.hoika.net) voimistelijan omiin tietoihin Laskut – välilehdelle. Osa Hoikan kautta lähetetyistä sähköposteista voi mennä roskaposti-kansioon, varmistathan siis myös roskapostit, jos viestejä/laskuja ei kuulu.

Jos ryhmän osallistujamäärä jää alle 5 voimistelijaan, voidaan ryhmä perua. Seura on yhteydessä ryhmän voimistelijoihin sähköpostilla, jos näin tapahtuu.

Kilparyhmissä harjoitusmaksujen lisäksi kuluja syntyy mahdollisista leireistä sekä kilpailumatkoista ja voimistelupuvuista sekä tarvikkeista. Osallistumismaksut ja matkakulut laskutetaan mahdollisuuksien mukaan voimistelijoilta etukäteen.

Leiri- ja kilpailumatkoista aiheutuvat valmentajan kulut (matkat & majoitus) laskutetaan matkalle osallistuneilta voimistelijoilta. Seura kustantaa tuomarin matkakulut kilpailuihin.

MAKSAMATTOMAT LASKUT JA PERINTÄ

Käymme kaikki laskut läpi laskutuskausien eräpäivien (21.8.2023, 20.10.2023, 05.01.2024 ja 08.03.2024) yhteydessä. Mikäli kirjanpidossamme on avoimia laskuja toimimme seuraavasti.

Ensimmäinen maksumuistutus lähetetään sähköpostitse eräpäivän umpeuduttua, toimistolle tulee ottaa yhteyttä heti ensimmäisen muistutuksen jälkeen jos lasku on mielestänne aiheeton tai virheellinen, tai haluat tehdä kanssamme oman maksusuunnitelman. 

Jos maksu on edelleen maksamatta muistutuksen jälkeen eikä yhteyttä ole otettu, lasku lähetetään postitse ja siihen lisätään laskutuslisä +5€.

Kahden viikon kuluttua postituksesta maksamattomat laskut toimitetaan perintätoimistolle perittäväksi. Jos alkavan laskutuskauden maksu on suorittamatta laskutuskauden alkaessa, voimistelijan osallistumisoikeus ryhmään perutaan. 

ALOITTAMINEN TAI LOPETTAMINEN KESKEN KAUDEN

Kausimaksu peritään täysimääräisenä ennen laskutuskauden puoliväliä mukaan tulleilta. Myöhemmin mukaan tulleet maksavat kuluvalta laskutuskaudelta puolet.

Ryhmään ilmoittautuneilla on oikeus kokeilla ryhmää kaksi kertaa ennen sitoutumista ryhmään. Kausimaksu palautetaan tai peruutetaan, mikäli ilmoittautuminen perutaan ennen kolmatta harjoituskertaa.

Laskutuskauden vaihtuessa voimistelun voi lopettaa kuluitta, lopettamisesta tulee ilmoittaa toimistolle sähköpostitse ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Harjoitusmaksua ei palauteta, jos voimistelija lopettaa kesken laskutuskauden tai ei muista perua ilmoittautumistaan. Ilmoittautuminen perutaan ilmoittamalla siitä toimistolle sähköpostitse.

Kilparyhmissä voimistelevat sitoutuvat ryhmän harjoitusaikatauluihin. Halutessaan kilparyhmäläiset voivat pienentää harjoitusmääräänsä siirtymällä toiseen ryhmään, tällöin kausimaksu muokataan uuden ryhmän harjoitusaikatauluja vastaavaksi. Näissä tapauksissa otettava aina yhteyttä sekä omaan valmentajaan että toimistolle.

Tavoitteellisesti harjoittelevissa kilparyhmissä ei ole mahdollista osallistua vain osaan harjoituksista. Poikkeuksena kuitenkin on ryhmän vaihdon yhteydessä mahdollista pitää totuttautumiskausi pienemmällä harjoitusmäärällä.

RYHMÄN VAIHTO KESKEN KAUDEN

Ryhmän vaihdosta tulee keskustella oman valmentajan kanssa tai ottaa yhteyttä suoraan toimistolle. Vaihto on mahdollista, jos ryhmän taso sopii voimistelijalle ja halutussa ryhmässä on tilaa tai voimistelija saa paikan varasijalta.

Voimistelijan tulee paikan saatuaan perua ryhmä, johon ei osallistu ilmoittamalla toimistolle kummassa ryhmässä jatkaa. Koska uuden paikan vastaanottamisesta muodostuu automaattisesti uusi lasku, tulee voimistelijan olla yhteydessä toimistolle pikimmiten osoitteeseen toimisto.taipumattomat@gmail.com laskutuksen korjaamisesta, riippumatta siitä jatkaako uudessa vai vanhassa ryhmässä. 

POISSAOLOT 

Satunnaisia poissaoloja ei hyvitetä eikä poissaoloa voi korvata toisessa ryhmässä. Yli 2 viikkoa jatkuva poissaolo, esimerkiksi sairastelu tai loukkaantuminen käsitellään tapauskohtaisesti. Seura ei myöskään korvaa tuntien menetyksiä, silloin kun harjoitustila on pois käytöstä jonkin muun tahon, esim. kaupungin tai Santasportin käytön takia. 

JÄSENMAKSU

Jäsenmaksu 30€ laskutetaan ensimmäisen laskutuskauden yhteydessä, johon voimistelija osallistuu. Jäsenmaksu on sama riippumatta siitä osallistuuko voimistelija koko kaudelle vai tuleeko hän mukaan kesken kauden. Jokaisella ryhmissämme voimistelevalla on oltava seuramme jäsenyys. Jäsenmaksu sisältää Suomen Voimisteluliiton jumppaturvavakuutuksen harrastevoimistelijoille. Kilparyhmiin osallistuvien voimistelijoiden tulee hankkia kuitenkin kilpavoimistelun kattava vakuutus. 

SISARALENNUS

Perheen sisällä alennuksen saa 

  • toisesta ilmoittautuneesta 30€/syksy+kevät tai 15€ / kevät, 
  • kolmannesta 60€/syksy+kevät tai 30€/kevät,
  • neljännestä 90€ /syksy+kevät tai 45€/kevät, 
  • viidennestä 120€/syksy+kevät tai 60€/kevät.

Sisaralennus hyvitetään ensimmäisen laskutuskauden laskun yhteydessä, loput laskutuskausista ovat normaalihintaisia.

AIKUISVOIMISTELU 

Opiskelija-alennus 10% hyvitetään aikuisvoimisteluun osallistuville opiskelijoille. Alennuksen saat ottamalla yhteyttä toimistolle sähköpostitse osoitteeseen toimisto.taipumattomat@gmail.com. Opiskelijakortti esitetään toimistolle tai ryhmän valmentajalle. 

Aikuisvoimistelun maksaminen onnistuu myös: 

  • smartumseteli tai -mobiilisovellus, 
  • e-passilla, 
  • ticket mind&body ja 
  • edenred

SEURAN KANNATTAJAJÄSENYYS

Kannattajajäsenyys 30€ sisältää sisäänpääsyn ja pullakahvit joulu- ja kevätnäytöksissä sekä oikeiden seuran syys- ja kevätkokouksiin.

VAKUUTUKSET

Seuramme kaikki harrastevoimistelijat ovat vakuutettu jäsenmaksuun sisältyvällä Jumppaturva vakuutuksella (Pohjola Vakuutus) syyskuusta alkaen. Jumppaturvan vakuutuskausi on 1.9. – 31.8. Vakuutus esite: Vakutuukset: Jumppaturva, tuoteseloste (kuvat.fi)

Kilpavoimistelijoilla täytyy olla oma kilpavoimistelun kattava vakuutus, jonka voi ostaa erikseen tai lisenssin oston yhteydessä.

LISENSSIT

Kaikilla kilpailuihin osallistuvilla voimistelijoilla tulee olla lisenssi hyvissä ajoin ennen kauden ensimmäisiä kilpailuja. Lisenssi ostetaan Hoikasta (go.hoika.net) ja sen voi ostaa joko vakuutuksella tai ilman. Jos ostat lisenssin ilman vakuutusta, huolehditaan että oma vakuutuksesi kattaa kilpavoimistelun.

Lisenssin ostoa varten sinun tulee tietää voimistelulaji, johon lisenssin ostat sekä lisenssityyppi. Jos et ole varma lisenssityypistä, voit kysyä neuvoja toimistolta tai omalta valmentajalta.

Lisenssin oston ohjeistuksen löydät voimisteluliiton sivuilta: https://www.voimistelu.fi/fi/Tapahtumat-ja-kilpailut/Kilpailulisenssit-ja-vakuutukset

KILPAILUKÄYTÄNNÖT

KUSTANNUSTEN KORVAUKSET VALMENTAJILLE JA TUOMAREILLE KILPAILUMATKOILLA JA LEIREILLÄ

Seuran hyväksymillä kilpailumatkoilla ja leireillä valmentajien kustannukset korvataan seuraavasti:

Jos valmentaja toimii kilpailuissa myös tuomarina, korvaa seura valmentajalle matkat ja majoituksen sekä erikseen määritelty rahallinen korvaus / tuomaroitu luokka. Valmentaja on myös oikeutettu saamaan ateriakorvauksen (20,50 €/vrk). Pelkästään tuomariksi lähtevälle kustannukset korvataan samoin perustein.

Kilpailu- ja leirimatkoille ilman tuomarivelvoitetta lähtevän valmentajan matka- ja majoituskustannuksista vastaa ryhmä tai joukkue. Valmentaja on oikeutettu saamaan seuralta ateriakorvauksen kuten kohdassa 1.

Edelliset ohjeet koskevat tilannetta, jossa kilpailuihin/leirille on lähdössä kokonainen tai iso osa ryhmästä tai joukkueesta. Yksittäisten kilpailijoiden mukana matkustavan valmentajan kustannukset käsitellään tapauskohtaisesti. Pyrkimyksenä on kuitenkin, että tällöin valmentaja hoitaa seuran tuomarivelvoitteen, jolloin kustannukset korvataan automaattisesti kohdan 1 mukaisesti.

Johtokunta

Taipumattomat ry.

HARRASTERYHMIEN KUVAUKSET

TYTTÖJEN JA POIKIEN SEKARYHMÄT

TEMPPUJUMPPA ryhmät ovat seuramme nuorimmille voimistelijoille. Ryhmään osallistutaan oman huoltajan kanssa.

JUMPPAKOULU 1 JA 2 ryhmiin voivat osallistua 4-5-vuotiaat tytöt ja pojat. Ryhmät ovat tarkoitettu uusille voimistelijoille.

JUMPPAKOULU JATKORYHMÄ 2017-2018 syntyneiden tyttöjen ja poikien telinevoimistelun harrasteryhmä. Ryhmä oma tarkoitettu viime kaudella jumppakouluun osallistuneille voimistelijoille.

TYTTÖJEN RYHMÄT

HIPPIÄISET ryhmä on 2014-2017 syntyneille uusille voimistelijoille

JOUTSENET ryhmä on 2014-2017 syntyneille uusille voimistelijoille

PÄÄSKYT jatkoryhmä on 2013-2017 syntyneille jatkaville voimistelijoille, jotka osaavat jo voimistelun perusliikeet. Pääskyihin voi ilmoittautua joko ryhmän molempiin harjoituksiin tai vain toiseen.

VARPUSET alkeisryhmä on tarkoitettu 2013 ja aiemmin syntyneille uusille voimistelijoille. 

VÄSTÄRÄKIT jatkoryhmä on 2013 ja aiemmin syntyneille jatkaville voimistelijoille. Västäräkkeihin voi ilmoittautua joko ryhmän molempiin harjoituksiin tai vain toiseen.

NUORTEN TAITORYHMÄ: Tämä ryhmä on tarkoitettu 2012 ja aiemmin syntyneille useamman vuoden mukana olleille voimistelijoille.

Ryhmää voi vaihtaa kesken kauden, jos tuntuu että ryhmä ei ole sopiva.

POIKIEN RYHMÄT

MTV POIKIEN HARRASTERYHMÄ on tarkoitettu 2017 ja aiemmin syntyneille. Ryhmään on mahdollista osallistua kerran tai kahdesti viikossa.

Telinevoimistelun tyttöjen tai poikien huippu- ja kilparyhmistä sekä TeamGymistä kiinnostuneita pyydämme ottamaan yhteyttä toimistolle. Näihin ryhmiin otamme voimistelijoita taitotestien tai kokeilujakson perusteella.

TEAMGYM RYHMÄT

AXORIA on 2015 ja aiemmin syntyneille kilparyhmä

TG ALKEISET on 2013-2018 syntyneille TeamGym alkeiskilparyhmä

NAISTEN TELINEVOIMISTELUN KILPARYHMÄT

NTV 1on 2009 ja aiemmin syntyneille E-G luokissa kisaaville

NTV 2 on 2009 ja aiemmin syntyneille C-E luokissa kisaaville

NTV 3 on 2008-2016 syntyneille STARA- ja B-luokissa kisaaville

NTV 4 on 2010-2018 syntyneille alkeiskilparyhmä

NAISTEN TELINEVOIMISTELUN HUIPPURYHMÄT

TOPTEAM on ryhmä seuramme SM tason voimistelijoita

ELIITTI on 2010-2012 syntyneille D-E luokissa kisaaville

DREAMTEAM on 2012-2015 syntyneille B-C luokissa kisaaville

MIESTEN TELINEVOIMISTELUN KILPARYHMÄT

MTV 1 on kilparyhmä 2017 ja aiemmin syntyneille

NINJAT 1 on 2015-2018 syntyneille taitoryhmä

NINJAT 2 on 2011-2015 syntyneille taitoryhmä