Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Taipumattomat Ry

Taipumattomat ry on vuonna 1994 perustettu voimistelun erikoisseura. Tätä ennen Taipumattomat on toiminut kaksikymmentä vuotta (vuodesta 1974) Lapin Lukon voimistelujaostona Taipumattomat nimellä. Kuulumme Suomen voimisteluliittoon.

Taipumattomien lajivalikoimaan kuuluu naisten (tytöt) ja miesten (pojat) telinevoimistelu, 2-3 vuotiaiden lasten temppujumppa sekä TeamGym. Syksyllä 2017 Taipumattomissa aloitetaan myös joukkuevoimistelu.

Voimistelutoiminta

Taipumattomien voimistelukausi kestää syksystä kevääseen. Voimistelijoiden määrä seurassamme on noin 400. Valmentajia ja apuvalmentajia seurassa on noin 30, he ovat iältään 15 vuodesta ylöspäin. Valmentajien koulutuksesta vastaa päävalmentaja Istvan Munkacsi.

Ensimmäisinä voimisteluvuosina tutustutaan lajiin ja opetellaan perustaitoja. Alussa harjoituksia on yleensä 1-2 kertaa viikossa 1-2 tuntia kerrallaan, riippuen lapsen iästä ja motivaatiosta. Kilpailutoiminnan myötä myös harjoittelu tehostuu ja määrät lisääntyvät.

Kausi alkaa yleensä elokuun puolivälissä ja kestää joulun alusviikolle. Joulun alla seurassamme pidetään joulujuhla. Kevätkausi alkaa yleensä tammikuun puoilvälissä päättyy toukokuun puolella. Kilparyhmien kevätkausi jatkuu kesäkuulle asti. Kauden päätöstapahtumana on jo perinteeksi muodostunut kevätjuhla.

Ennen kauden alkua järjestämme uusille voimistelijoille Gymstart-tapahtuman, jonka avulla jokaiselle voimistelijalle löydetään oman tasoinen ryhmä.

Talous

Talkootoiminta on olennainen osa tämänkin päivän urheiluseuratoimintaa. Talkootoiminnan kautta saadaan varoja seuran toimintaan, mutta talkoiden avulla jokainen oppii myös tuntemaan Taipumattomat seuraa ja seurassa toimivia ihmisiä.

Talkootoiminnassa jokaisen voimistelijan vanhemman panos on arvokasta. Taipumattomissa talkootoiminta on ollut monipuolista ja toiminnassa tarvittavat avutkin ovat olleet monenlaisia: fyysistä voimaa, sorminäppäryyttä, markkinointitaitoja, organisointikykyä, kovaa ääntä, huumorintajua ja niin edelleen. Jokaiselle vanhemmalle löytyy varmasti sopivaa tehtävää. Useampana vuonna toteutettuja toimintoja ovat olleet erilaiset paketoimistalkoot, myyntitalkoot, kilpailujen järjestämiset ja suurimpana voimainponnistuksena Naisten Kymppi -tapahtuma toukokuussa. Talkootoiminnan lisäämiseksi otetaan aina uusia ajatuksia vastaan.

Talkootoiminnasta saatavien tulojen lisäksi, seuran toimintaa pyöritetään pääasiassa jäsen- ja harjoitusmaksujen turvin. Rovaniemen kaupunki on myös avustanut seuraa.